Ovocie a zelenina - Šťavy prospešné zdraviu
Jablčná šťava :
-je bohatá na horčík , železo , kremík a draslík. Pokiaľ sa pije na hladný žalúdok ( tak by sa mala piť každá šťava aby bol účinok lepší ) povzbudzuje čreva a pomáha pri zápche . Je veľmi užitočná pri horúčke a zápaloch . Nikdy však žiadnu šťavu netreba sladiť pretože sladená šťava po použití začne v tele kvasiť .
Pomarančová šťava :
Patrí pre vysoký obsah minerálov a vitamínov A, B a C k najcennejším a pijeme ju v prvom až treťom dni hladovania. Pije sa denne čerstvá do 15 minút po vytlačení , inak rýchlo zoxiduje a stráca liečivé vlastnosti .
Šťava z Grepu :
Šťava najlepšie odstraňuje organický vápnik z kĺbových chrupaviek a z ostatných častí tela . Podobne ako pomarančová šťava ma silné alkalické účinky a tým čistí krv od jedovatých kyslých látok. Konzervovaním stráca svoje účinky .
Draslíková zmes :
Tvoria ju šťavy z mrkvy , zeleru , petržlenu a špenátu ktoré sú bohaté na draslík a obsahujú prakticky všetky minerály a soli , ktoré telo potrebuje . Je to najdokonalejšia šťava a pomohla chorým ktorý už nemohli prijímať pevnú stravu . Nie je síce chutná , ale za to účinná.
Šťava z mrkvy :
Môže sa konzumovať v neobmedzenom množstve . Pomáha pri normalizácii všetkých telesných funkciách . Obsahuje hlavne vitamíny A ale i B, C, D a K. Napomáha trávení je prirodzeným prostriedkom proti tvorbe opuchov a vredov , zvyšuje odolnosť proti infekciách . Dobre čistí pečeň od škodlivých nánosov . Ak je tých škodlivým veľa môže sa vám krátkodobo zafarbiť pokožka do žlta. To svedčí o je silnom vylučovaní a nedostatočnej funkcii pečene . Pokiaľ začnete včas s očistou tela , potom k ničomu takémuto nedôjde. Zázračne účinkuje mrkvová šťava pri autolýze vredov (rozpad nemocných buniek vlastnými látkovými enzýmy) a dokonca pri rakovine hrubého čreva . Najlepšou potravou pre črevá je zmes mrkvy a špenátu vo forme šťavy . Pozor pri čistení mrkvy treba vždy odrezať zelený koniec ktorý rastie nad zemou lebo pôsobí záporne na srdce .
Zemiaková šťava :
Čistí pleť a je spolu s mrkvovou a zelerovou šťavou užitočná pri žalúdočných , nervových a svalových chorobách , napríklad ischias alebo dna .