Choď na obsah Choď na menu
 


Škodlivá potrava

5. 1. 2009

 

           Škodlivá potrava :

Tieto potraviny môžeme nazvať aj dráždidlá a povzbudzovadlá  .

Väčšina ľudí konzumuje tieto jedla vo veľkých množstvách čo má za dôsledok nadmerného tvorbu hlienu a hyperaktivitu alebo hypoaktivitu .....

Medzi dráždidlá ktoré konzumujeme každý deň , vedome alebo nevedome patria :

-      Čierne korenie , Kofeín, Soľ , Glutaman sodný , Konzervačné látky, Umelé sladidlá Rafinované cukry ....... a ďalšie

Tieto látky dráždia sliznicu tráviacej sústavy čo spôsobuje vylučovanie hlienu .

Povzbudzovadlá – Sladké nápoje , Kofeín , Čierny čaj , Čokoláda , Alkohol

-      Sladké nápoje poškodzujú výstelku tráviacej sústavy , pečeň a ľadviny

-      Káva a čaj dráždia tráviaci trakt , pečeň, srdce endokrinný systém

-      Čokoláda – je silne acidózna ( acidita kyslosť roztoku, vyjadruje sa ako hodnota pH; nadbytok kyseliny v žalúdku)

-      Alkohol a rafinovaný cukor – sú silne kyselinotvorné a zahlieňujúce

-      Pivo – podporuje bujnenie kvasiniek v tele čo vyvoláva potrebu rafinovaného cukru .

Nahromadený hlien v tele vyvoláva rôzne alergie , zápal priedušiek, zápal pľúc , nádchu , chrípku , zápal dutín ....

Dlhodobé užívanie dráždidiel a povzbudzovadiel  oslabuje a poškodzuje  orgány a žľazy , nervovú sústavu , srdce . Látky ktoré obsahuje škodlivá potrava vyvolávajú srdečnú arytmiu a neurologickú nerovnováhu .

Dráždidlá a povzbudzovadlá nám dávajú dočasnú energiu ale z dlhodobého hľadiska oslabujú a ničia naše telo .  

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.